Oplanerat kalaserande, värsta tänkbara slutet på en dag

Fan, fan, fan
Jag hatar verkligen när det här händer, alltså när jag äter helt fel saker, saker som inte mättar för fem penn. När jag äter saker som egentligen bara är tomma kalorier, saker man egentligen borde undvika helt! Det är via den här vägen jag kommer landa precis där jag absolut inte vill, förbannat! Nej jag måste verkligen ta och skärpa mig, speciellt när jag är hemhemma, bättre går det i Vasa, mycket bättre!  Så tur är det verkligen att jag spenderar merparten av veckorna där. Annars kommer jag rulla fram innan året är slut!

Ett uns av förändring


Jag måste bara få berätta, jag är nämligen lite chockad över själva händelsen; I tisdags åkte jag hem till Vexala, eftersom jag skulle infinna mig klockan 8:30 i Jakobstad följande dag för att ta del av andra skedets andra tillfälle. På hemvägen ringde mina föräldrar och frågade ifall jag ville ha ärtsoppa före plättarna. I "vanliga fall", de fall som jag levt med de senaste månaderna/året, skulle jag ha fått panik. Plättar är inte okej, onyttigt, ingen riktig mat och alldeles för kalorifyllda,  faktorer som ofta gör att rätten lämnar osmakad (för det kan ju då vara lite för gott så man äter alldeles för många, vilket leder till att man får i sig mer energi än vad man behöver, vilket slutligen landar som fett på magen). Svaret på en sådan fråga skulle alltså ha varit; jag äter inga plättar, om jag förståss mot förmodan, efter en summering och granskning, inte skulle ha haft ett matintag som skulle ha tillåtit en plätt eller två. 
Ingen sådan reaktion kom, inte ens hemma. Istället tänkte jag; "plättar, vad gott". Väl hemma hade de även öppnat en påse torkade aprikoser, något som mina smaklökar jublar åt men som jag sällan vågar äta pga de är lite för goda, de tog jag några av innan det var dags att sleva i sig lite ärtsoppa. Plättarna stekte sedan jag tillsammans med min lillebror, han öste och jag stekte, och vi fick en ganska ståtlig plätthög. (Bild ocvan) De åts sedan med mammas hemgjorda hallonsylt, bästa på marknaden, och vispad vaniljsås. Sött, lite väl kanske emellnåt, gott och ja jag åt flera stycken!
1.Är jag till synes fetare av denna dag? 2.Ryms smaljeansen fortfarande på eller måste jag införskaffa nya byxor? 3.Är det någon som kommenterat men oj vad du har byxat i? Svaret på frågeställningarna lyder enligt följande; 1. Endast i huvudet, inte kroppsmässigt, eventuellt lite pluffsigare på grund av lite större ansamling av vätska, men annars inte. 2. Ja jeansen ryms fortfarande på, så några nya behöver ännu inte skaffas. 3. Nej det har ingen sagt, vilket jag hoppas att ingen heller påpekar, men något jag fått höra är "du ser mycket piggare och gladare ut, det är roligt" precis sådant som är roligt att höra även för mig.


1

Different, better, happier

Jag har då verkligen styrt in på ett riktigt blogghumör nu. Kanske beror det på att det äntligen känns som om jag fått livet åter? Jag får ju något att berätta om nu. Vad har jag då att berätta? Tja jag kan ju börja med att nämna att skolan har börjat, jag har flyttat tillbaka till Vasa (dock till en annan och framförallt bättre och trivsammare lägenhet) och jag har orken till att utföra saker. Jag är med andra ord inte lika begränsad av mig själv längre. DET ger mig livslust, en egenskap jag gillar big time

En bild från mitt rum i studielyan

1