Skiftet 2014-2015

Mitt nyårsfirande var inget speciellt märkvärdigt. Lugnaste året hittills faktiskt. Jag stannade hemma, trots en pågående nyårsfest hundrafemtio meter bort. Istället tittade jag på tv en stund tillsammans med familjen tills det kändes lägligt att duka fram vindruvor, ostar, färskostar, salta kex och lite mycket god choklad. Jag och min hand tog även fram en stor rågbrödssemla, bakad av mamma, och använde också den som ostunderlägg (dock smakade det bättre med vanligt hederligt smör). Det är onekligen lite märkligt. Det är nämligen så att när jag vill "gotta" till det för mig så går jag automatiskt till brödkorgen eller söker efter hembakt bröd ur frysen. Bröd är en av mina största laster. Det är som godis för mig. Därför försöker jag att inte äta det så ofta, vilket gör att när jag väl äter det så blir det en underbar smakexplosion i min mun, till och med godare än choklad (och då gillar jag faktiskt choklad också, även om jag helst av allt inte hade gjort det för då skulle suget efter choklad aldrig uppstå) 
Okej nog om mitt brödätande och mitt då och då uppkomna chokladbegär. 
Pointen med detta inlägg om mitt nyårsfirande var att jag ville, för egen del, minnas att nyåret inte behöver firas med dunder och brak. Det går lika bra att stanna hemma och bara vara, äta lite  (läs; mycket) gott och vänta på att få skåla in tolvslaget. Mer än så krävs inte även om hemmafester nog är roligare än att gå och vänta att klockan ska slå tolv så att jag äntligen kan gå och sova. Att gå och sova innan tolvslaget kändes nämligen lite för lame även för mig. Därför åt jag en hel del choklad, både för smakens skull men även för att få lite extra energi så att jag skulle orka hålla mig vaken tills det var dags.

Orsaken till detta och att jag stannade hemma var att jag har morgonskifte idag, jag skriver trots allt detta inlägg efter tolvslaget, vilket gör att min väckarklocka kommer ringa om ganska exakt fem timmar. Kill me slowly.. Nåväl, värre kunde det ha varit. Jag hoppas bara jag kommer kunna hålla mig vaken arbetsskiftet till slut...
Med detta sagt är jag nu done med nyårsfirandet. Jag är done med choklad och bröd för en tid och jag är absolut redo att försöka sova. Tack och hej, over an out!

direkt från instagram

Det här året började verkligen inte som en dans på rosor. Jag fick utstå ett rent helvete, bokstavligt talat, men med envishet gick även det att uthärda, kicka i röven och ta sig upp ur och här står jag nu 12 månader senare, beredd att ta farväl av 2014 och välkomna 2015. Under årets gång har jag lärt mig både ett och annat, ändrat hårfärg ett antal gånger samt växt som människa. Jag har haft både bra och dåliga stunder, med större fokus på de bra stunderna. 2014 var kanske inte mitt år, inte delvist i alla fall, men det gör inget för jag ska med alla medel försöka göra 2015 till något bättre. Livet är, som ni alla vet, vad du gör det till! Med dessa ord sagda vill jag säga tack och hej 2014 och önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

en i mängden men ändå unik

Med endast timmar kvar av året 2014 tänkte jag, liksom många andra bloggare, fylla i denna resumerande lista nedan angående det gångna året.
Here we go!
 
Beskriv året med tre ord
- Ångestladdat, matrelaterat och felsteg.
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Att jag lyckades, trots en helmassa ångest, klara av att trotsa tankarna och öka mitt matintag så att jag i dagsläget kan göra allt jag ger mig in på. Att jag kom in på sjukskötarutbildningen, att jag trots ångest tog mig genom julen och ändå åt chokladen jag ville ha.
 
Har du blivit bättre på något?
- Nej, inte direkt. Det enda jag kan säga att jag eventuellt blivit bättre på är att tolka en del av kroppens signalersamt att veta var jag står i vissa frågor. 
 
 
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
- Kom in på den utbildning jag helst av allt ville. Besegrat ångest och ätstörningstankar, lagt på mig nödvändig vikt, deltagit i Glöggrundan, skaffat hund, provsmakat ett och annat i matväg som exempelvis fetaost, sill och lussebulle.
 
 
Vad var extra dåligt med året?
- De inledande vintermånaderna var inga höjdare precis måste jag ta och erkänna. Ja, fy, jag ryser bara av blotta tanken på hur jag hade det då. Det var då verkligen inga solskensdagar att hänga i julgranen. Att jag dessutom haft så svårt att verkligen ge kroppen det vad den behöver under den tiden är något jag ångrar. Jag tror nämligen att allt hade sett ut på ett lite annat sätt om jag hade gjort på ett annat sätt.
 
 
Vad var extra bra?
- Alla roliga evenemang jag fått ta del av under året har alla verkligen varit några riktiga höjdpunkter, att få lära känna en hel del nya personer i min nya klass, att ha hittat en lägenhet jag verkligen trivs i, alla stunder med mina underbara vänner och att jag kom in på den utbildning jag ville. 
 
 
Vad skrattade du åt?
- Galna upptåg gjorda av mig själv, andra och katterna samt hunden. Dessutom har väl ett och annat skämt fått mig att dra på munnen en och annan gång.
 
 
Vad grät du till?
- Jag grät mig till sömns ett flertal gånger (läs; otaliga gånger) på grund av rädsla enorm ångest. 
 
 
Lärde du känna några nya människor?
- Jodå, en hel del, vilket är något av det roligaste jag vet. Det är verkligen roligt att lära känna nya personer.
 
 
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
- Mina planer är inte revolutionerande på något sätt. Jag hade tänkt bibehålla den träningsrutin jag hittills haft, skaffa gymkort i Vasa, få in gymmandet till en vardag igen, bygga upp kroppen så att den är stark och uthållig, ge den den näring den behöver iform av bra råvaror. Dessutom ska jag fokusera på det som är bra, det som jag tycker om och framförallt ska fokuset ligga på att på fullaste allvar börja acceptera mig, min kropp och den jag är på fullaste allvar.