en i mängden men ändå unik

Med endast timmar kvar av året 2014 tänkte jag, liksom många andra bloggare, fylla i denna resumerande lista nedan angående det gångna året.
Here we go!
 
Beskriv året med tre ord
- Ångestladdat, matrelaterat och felsteg.
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Att jag lyckades, trots en helmassa ångest, klara av att trotsa tankarna och öka mitt matintag så att jag i dagsläget kan göra allt jag ger mig in på. Att jag kom in på sjukskötarutbildningen, att jag trots ångest tog mig genom julen och ändå åt chokladen jag ville ha.
 
Har du blivit bättre på något?
- Nej, inte direkt. Det enda jag kan säga att jag eventuellt blivit bättre på är att tolka en del av kroppens signalersamt att veta var jag står i vissa frågor. 
 
 
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
- Kom in på den utbildning jag helst av allt ville. Besegrat ångest och ätstörningstankar, lagt på mig nödvändig vikt, deltagit i Glöggrundan, skaffat hund, provsmakat ett och annat i matväg som exempelvis fetaost, sill och lussebulle.
 
 
Vad var extra dåligt med året?
- De inledande vintermånaderna var inga höjdare precis måste jag ta och erkänna. Ja, fy, jag ryser bara av blotta tanken på hur jag hade det då. Det var då verkligen inga solskensdagar att hänga i julgranen. Att jag dessutom haft så svårt att verkligen ge kroppen det vad den behöver under den tiden är något jag ångrar. Jag tror nämligen att allt hade sett ut på ett lite annat sätt om jag hade gjort på ett annat sätt.
 
 
Vad var extra bra?
- Alla roliga evenemang jag fått ta del av under året har alla verkligen varit några riktiga höjdpunkter, att få lära känna en hel del nya personer i min nya klass, att ha hittat en lägenhet jag verkligen trivs i, alla stunder med mina underbara vänner och att jag kom in på den utbildning jag ville. 
 
 
Vad skrattade du åt?
- Galna upptåg gjorda av mig själv, andra och katterna samt hunden. Dessutom har väl ett och annat skämt fått mig att dra på munnen en och annan gång.
 
 
Vad grät du till?
- Jag grät mig till sömns ett flertal gånger (läs; otaliga gånger) på grund av rädsla enorm ångest. 
 
 
Lärde du känna några nya människor?
- Jodå, en hel del, vilket är något av det roligaste jag vet. Det är verkligen roligt att lära känna nya personer.
 
 
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
- Mina planer är inte revolutionerande på något sätt. Jag hade tänkt bibehålla den träningsrutin jag hittills haft, skaffa gymkort i Vasa, få in gymmandet till en vardag igen, bygga upp kroppen så att den är stark och uthållig, ge den den näring den behöver iform av bra råvaror. Dessutom ska jag fokusera på det som är bra, det som jag tycker om och framförallt ska fokuset ligga på att på fullaste allvar börja acceptera mig, min kropp och den jag är på fullaste allvar.