Helt sjukt

Först nu, när julen praktiskt taget är över, kan jag känna att jag åter kan slappna av igen och faktiskt njuta av det ögat ser. Först nu njuter jag av granen, all belysning och allt julpynt precis så som jag gjorde när jag hade den största julkänslan (i början av december). Skönt! 

Bild från Stockholmsresan

Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Är jag faktiskt så ätstörd ännu att all spänning i kroppen berodde på julmat, fika och julchoklad? Är det därför allt spårade ur så totalt? Hursomhelst är det skönt att kunna äta normalt igen! Det kunde jag faktiskt inte innan eftersom, ja vad ska jag säga, huvudet tillät inte "vanlig" mat. Huvudet skulle ha sin julmat och sitt julgodis, det där lilla extra, kosta vad det kosta ville. Trots ångest, trots vetskapen om total överätning och trots vetskapen om ett huvud inte klarar av sötsaker och choklad så var det precis det huvudet ville ha. Det var även det som huvudet och kroppen fick. Hembakt bröd, choklad och julskinka var min största last under julen. Därtill även andra sötsaker, apelsiner, kryddgurkor och gammaldags fruktkräm med risgrynsgröt. Motiveringen det är ju jul ljöd i tanken jämnt och ständigt, så det är verkligen skönt nu när allt det är över. När jag kan återgå till det normala igen, återgå till rutinerna gällande maten. Jag småäter inte jämt och ständigt längre av allt det goda. Ingen mer brödskiva här, bara för att, och ingen mer fruktkakebit där, med julen och smaken som orsak. Nu är det vanliga måltider och rutiner som gäller igen. De saker som är a och o för mig.Men det är verkligen helt sjukt hur matpåverkad jag ännu är. Utseendefixeringen kring min egen kropp har jag alltid vetat att ha varit mer och mindre påtaglig, hanterbar dock under största delen av hösten fram tills nu. Jag vet nämligen vad jag vill och när jag vill något och har bestämt mig för att göra det så finns inget annat substitut. Har jag sagt att jag vill ha tillbaka en liknande form som jag hade innan jul och decemberrumban, ja då tänker jag genomföra det, hur ätstörd ni än påstår mig vara. Ja jag är en envis jäkel. En jäkel som dessutom är väldigt bra på att älta saker och ting. Om denna egenskap  gör det svårt för mig att tillfriskna eller ej kan jag inte svara. Förenklar saker och ting gör den knappast. Dock har jag aldrig varit den som klarat mig den lätta vägen, så varför ändra situationen? 
1
Paulina Suonvieri

SV: Tack så jättemycket Ann-Sofie! :))

I konsistens ja, men proteinpulvret gör det även sötare och mer chokladigt så jag tror tyvärr inte det skulle funka att byta när det kommer till smaken. Det skulle möjligtvis funka om du använder dig av stevia istället (helst med chokladsmak för då får du både chokladsmak och sötma) och sedan mandelmjöl/kakao och/ eller möjligtvis kokosmjöl. Jag vill inte rekommendera det dock eftersom jag aldrig gjort det, låter lite risky. Men prova dig fram! Det är när man gör det som man finner de bästa recepten! :)

/hundredkitchenstories.blogg.se