Make me up

 
Några som verkligen har många järn i elden är arbetskraften bakom Gömda Juveler. Nu har de nämligen, förutom kläder, skor, accessoarer och erotikprodukter, tagit in smink och skönhetsprodukter för att lansera en alldeles egen sminkkollektion. Frågan blir, vad kan man inte hitta vid GJ?
4

In your face ätstörning

Vet ni, idag, i just detta nu, är jag så himla otroligt stolt över mig själv. Inte så stolt så att det går till överdrift, men såpass att jag kan ge mig själv en ordentlig klapp på axeln. Idag tog jag klivet över en länge opasserad tröskel, en tröskel som ratat bort en hel del på grund av ett visst utseende. 

För cirka en vecka sedan fick jag ett mejl om att jag blivit antagen till en buzzadorkampanj, i vilken man får testa på teho sports proteinstänger med chokladsmak. (Bild nedan) 


För cirka en halv vecka sedan fick jag ett avi på telefonen. Paketet fanns att hämtas ut från närmsta R-kiosk. Sagt och gjort, jag hämtade ut dem, konstaterade att nej de liknar vanliga chokladstänger alldeles för mycket för att jag själv ska smaka. Big no no! Ett argument som länge pockat på, som jag länge kört med är att inga godisrelaterade produkter får passeras via min mun och transporteras ner till min magsäck. Jag äter ju nämligen inget godis, inte gjort det på över tre år och har ingen avsikt på att börja heller. Så med detta argument har även proteinstänger lämnat åt sidan, även de gånger jag innerst inne faktiskt velat smaka. 

Men nu, just idag, blev jag så sugen på att faktiskt testa. Se hur det smakar, är det godis? Det ser ju nämligen ut som choklad. 
Svaret lyder; visst det ser ut som choklad, det smakar nog också som choklad, inte lika sött då som den riktiga varianten. Denna smakar mer salt. Visst är den söt i mitt tycke, men för en sockerpolis som fängslar bort allt socker i mån och möjlighet är detta kanske inget överraskande utlåtande? Det slutgiltiga är dock att jag tyckte den var god. Och jag åt hela baren utan det minsta samvetskval eller ångest efteråt! Och ska jag vara ärlig så ser jag inte denna bar som choklad, även om det smakar som choklad. Ja det beror ju på hur man tycker, hur man prioriterar, men denna bar köps ju inte ur godishyllan, så ännu framhåller jag mig som godisoäten. Fast en proteinbar, det har jag smakat. In your face på den ätstörningen! Dina argument börjar naggas av i kanterna!

9

Förlåt i förskott, efterskott och i nuet

Jag blir så arg på mig själv. Arg på hur jag agerar, vad jag säger. Att nära påstår det vara påfrestande att umgås med en ätstörd är verkligen ingen överdrift, snarare en underdrift. Jag förstår verkligen inte hur de orkar. Jag är som en vandrande ragata, alltid redo att växla i humöret och fräsa till. Visa uppskattning, vad är det? Alltid något fel, något att klaga på, hur de än försöker. Fastän jag intalar mig saker, fastän jag mumlar det är okej, lugna ner dig, skärp dig etc, ätstörningen lyder inte det minsta. Den är som en trotsig treåring, eller en hundvalp, om man vill sammankoppla det kring något konkret. Alltid redo att bryta ut och diagnosen schizofreni börjar rulla upp i min friskare del
Jag är ju inte sån, är ju inte hon som är petnoga med allt, inte egentligen. Ätstörningen har gjort mig till henne, gjort mig till något jag inte vill vara. Gjort mig till demonen själv. Gjort mig till något jag ska bort från! Nu nu nu.
Därför ber jag om ursäkt i förväg, allt jag säger så menar jag inte innerst inne. Förlåt i förskott, efterskott och i nuet.
1