En bättre torsdag

 Ikväll har jag fått ta del av en mycket trevlig kväll, precis en sådan kväll som gör det där extra i vardagen. Jag talar om en bloggarkväll vid Amaliabutiken i Vasa. 


Denna söta kaktus var en av sakerna jag kom hem med. Det går inte en gång att komma tomhänt från ett besök vid Amalia, så är det bara. 
Mer om kvällen ska ni få höra, i ett annat tillfälle för just nu är jag så trött. John Blund har antagligen slängt sitt stoft rätt i nyllet och det är bara för mig att säga over and out. 

Mellanmåltips

Ni har förmodligen redan sett denna bild nedan på instagram, om ni följer mig där vill säga, men jag känner ändå att jag bara måste dela med mig av detta mellanmålstips här på bloggen också. 


Allt ni behöver är:

- Valfri mängd naturell kvarg. Jag använde mig här utav en tjockare kvargvariant, dvs. inte den mjuka. Dock går det säkert minst lika bra med den. Huvudsaken är att kvargen är naturell.
- Äpple tärnat i lagom stora bitar. Du väljer helt enkelt den sort du tycker bäst om. Jag tog Granny Smith (stavning?)
- Havregryn att smula över
- Kanel

~ För den som anser att denna kombination är alldeles för besk eller sur så antar jag att en gnutta honung kan göra susen för att råda bot på det ~

Denna kombination är ren perfektion för smaklökarna, i alla fall mina. Skulle jag ha värmt äppelbitarna lite så kanske äppelpajsassociationen hade framträtt ännu kraftigare. Dock fungerade detta yppeligt det också. Smaklökarns jublade över det goda, samtidigt som det är ett riktigt bra mellanmål.

Smaklig spis!


En liten good to know info

Visste ni att 3 deciliter havregryn om dagen är mycket bra för kroppen, främst för att hålla kolesterolet i balans? Det berättade en lärare idag åt oss på en föreläsnig. Den informationen visste inte jag. Har bara ätit havregryn kokt som gröt till frukost för att jag tycker det är så himla gott. Men det är tydligen nyttigt också. Två flugor i en smäll.