2015s första prövning

 
Nu är det slutsnackat
It´s time for some action!
 
 
 
Det går inte längre. Något måste göras. Nu!
Det finns bara ett sätt att göra det på. Lätt kommer det inte att bli, men jag måste göra det. Jag har försökt så länge, försökt få det att fungera, men tyvärr går det inte. Detta är enda utvägen. 
 
I´m sorry chocolate, you´re out! Also take the other sweets with you.
 
Jag har gjort det innan. Jag ska göra det igen. Detta är för mitt eget bästa. Det är faktiskt det.
1
Johanna

Förlåt för att jag säger det. Men tjejen, du borde lära dig att tänka om istället för att försöka gå ner i vikt. Du är sjuk, tyvärr, en frisk person tänker inte på sätter som du. En onaturligt smal kropp är inte ens snyggt. Du var snyggare förr när du faktiskt påriktigt var normalviktig. Får man fråga vad du väger nu som du inte är nöjd med? Väger du mellan 60-68 kg så har du fan ingen anledning att klaga. Tänk på budskapet du ger ut i bloggen. Varför inte istället satsa på att vad man än har för kropp borde man va nöjd, precis som du borde va. Du ÄR fin. Din kropp ÄR smal. Skit i om det kommer lite extra? Kurvigt är vackert.

Svar: Det funkar inte så. Det är inte så bara. Visst hade det varit bättre om jag kunnat acceptera denna viktuppgång, men jag gör inte det. Vet du varför? Jo för att jag faktiskt var nöjd med hur jag såg ut innan den hände, jag var nöjd med läget och hade hittat en balans som funkade. Jag var normalviktig, vilket jag också är nu enligt bmi-skalan, men det handlar inte om det. Det handlar om känslan i kroppen för då kände jag mig fin, ibland rent av snygg också beroende på humör osv. Jag sprudlande av energi och hade en gnista i ögonen jag inte haft på länge. Dessa saker är nu bortblåsta, jag har inte min trivselvikt längre, den jag tänker uppnå igen, och det gör faktiskt stor skillnad, speciellt för en med en ätstörning i bagaget. En trivselvikt är a och o, men det är något som friska inte tänker på, inte reflekterar över på samma sätt. Det är därför jag tänker göra detta och det är helt okej, det är min kropp som jag ska trivas med. Det är det viktigaste för mig. Sedan får ni andra tycka och reflektera över att jag fortsättnigsvis är lagom smal precis hur mycket ni vill. Det är inte ni som ska leva i min kropp.
Ann-Sofie