En bock i protokollet

Ni vet ju att jag håller på och försöker äta bra, nyttigt och samtidigt få i mig alla de näringsfaktorer kroppen behöver. Visst gör ni det? 
Nej vadå, det är ju det enda du skriver om.. 
Okej okej, jag erkänner att det nujust ligger mig ganska nära hjärtat. Att få ordning på kosten är liksom lite av prio nummer ett för tillfället. 
Noshit!... 
Nå, det är faktiskt mest för att slippa hetsätning och överätning. Det är nämligen så att vi anorektiker och ätstörda jäklar har närmare 50% chans att utveckla hetsätning. Jepp så är det faktiskt och dit vill jag verkligen inte. Jag ska inte sticka under stol med att jag haft tillfällen när överätning, ibland extremare och ibland mildare, hänt. Speciellt när jag varit riktigt hungrig, eller förbajskat trött och sugen, har dessa tillfällen kunnat hända, eller har hänt, om jag inte varit på min vakt. Därför försöker jag att få i mig ämnen från kostcirkelns alla delar, bara för att en eventuell hetsätning inte ska ha något bristande näringsämne det kan löpa amok på. Detta var dock egentligen bara en parentes. 
Till saken hör den, min egentliga point med inlägget, var att jag igår verkligen var sugen på något gott. Inte sådär sött-sliskigt-gott som sockerfyllda kakor eller bullar. Nej något fräscht men samtidigt nyttigt, gott och bra för blodsockret (och helst med chokladsmak). Då slog det mig att; hey jag kan ju försöka att göra lite nyttig chokladmousse. Sagt och gjort, chokladmousse blev det. Chokladmousse på avokado, kakao, agavesirap och vatten. Jag gillar nämligen avokado i egen hög person så jag tänkte; vad har jag att förlora? Efter lite mix och trix var röran färdig. 
Det såg verkligen ut som mousse, lite rinnigare kanske. Det smakade chokladaktigt, dock vattnigt men jag gav röran fler chanser. En sked blev till en annan, som blev till en tredje, som blev en för mycket när jag fick oerhörda kväljningar och därefter ett äckligt illamående. Fy fanken skrev jag åt syrran i chatten, noll av fem toasts. Inte ens några skedar av min favoritkvarg kunde rädda smaken. Uuääk. Nyttigt är inte alltid gott, ofta, men inte alltid!