Gottegrisfasonernas on-knapp tändes

Där rök det chokladlöftet, brödlöftet för den delen också...men idag bryr jah mig inte om det. Imorgon är det troligen värre, men alltså hur dum är man inte om man inte smakar på chokladen när den ser ut på det här viset:
 

Eller vet att det finns världens godaste rågbröd i frysen och att jullovet snart är över, vilket gör att jag inte har tillgång till just det brödet. Dessutom är det ju NYÅRsdagen, vilket gör att ett litet fusk kanske inte räknas så mycket. Björn Rosenströms uttryck: " en gång är ingen gång, två är lika med noll" funkar gansla bra in tycker jag. Gårkvällen var första gången, idag var den andra. Ingen av dessa gånger gäller i mina ögon (idag i alla fall, ångesten kommer imorgon när kroppen svällt av alla kolhydrater och all överskottsmat. Dessutom ska jag upp på morgonskifte åter resten av veckan = för få sömntimmar = mer sug efter bröd = en dag när jag äter allt jag tycker är gott och struntar i överätning och nyttighet (i stil med denna) = dumt beteende. 

"Dum-dum-dum tjej"
"Do-do-do-not care at the moment"
Bara jag återgår till mitt riktiga matschema imorgon så kommer nog allt att ordna upp sig igen. Det kanske tar en dag eller två, kanske en vecka eller månad, men jag klarar det. Det vet jag, bara jag ger mig in på det. 
(Jag behöver verkligen en sockerdetox) min stenåldershjärna klarar inte av ordet lagom eller måttligt gällande denna genre. 
Måste bara stå emot. Det är ju bäst för kroppen trots allt.