Nattliga funderingar när energin inte motsvarar klockslaget

Jag tänker inte ljuga eller blunda för sanningen. Jag är trots allt mänsklig. Jag gillar godis och det som är gott. Vem gör inte det? Kanske inte allt godis, men en del. 
Choklad är oftast aldrig fel, bara det inte är en sort med söt toffee-, mint- eller annan rinnig sliskig fyllning. Nej en ren choklad, helst en mörk med minst 70% kakao vill jag ha, eller en choklad med någon form av nötfyllning eller nötcrisp. Det värsta är bara att det egentligen är alldeles för sött och lite för beroendeframkallande för min smak, även om det är gott, samtidigt som det inte innehåller värst bra näring. 
Lakrits är också något jag gillar. Finsk lakrits är den bästa. Resten av världen har ännu inte riktigt hittat det rätta receptet på härligheten. Tur är väl det. Fruktigt godis är jag inte lika förtjust i, inte längre. Annat var det när jag var yngre.
Marmelad rynkar jag på näsan åt direkt. Usch!
Karameller, fine, men de ger mig sår i gomen och på tungan, alltid!
Nej, helst av allt får det nog vara naturgodis. Ni vet, nötter, naturella sådana eller de som är lite salta, doppade i yoghurt eller i choklad, torkad frukt, (så länge det inte är fikon eller kiwi) eller traditionell fruktcoctail, den i fruktjuice. För att inte förglömma hembakt bröd! Det måste man bara räkna som godis! 

Jag måste sluta förneka mig själv. Det går inte i längden. Jag gillar godis och vill faktiskt ha det någon gång ibland, speciellt till vekoslutet som exempelvis ikväll. Så vad gjorde jag? Jo jag öppnade mitt stora förråd av godsaker (ett sådant som man egentligen inte borde ha hemma), valde ut det jag ansåg lockade mest. Åt och njöt, samt gjorde felet att inte stänga förrådet och sätta tillbaka det, vilket gjorde att lite mer godis valdes ut = magen fylld och törsten brutal. Någon annan än jag som blir omättat törstig av godis? Godisråtta är vad jag är, men ikväll var jag värd allt det. För det första har jag skött kosten ypperligt den senaste veckan och för det andra så försöker jag faktiskt att få bort mitt lager av godsaker så att jag inte ska ha något att sukta efter. Jag är nämligen en sådan person som egentligen inte klarar av att ha något godislager. Istället tänker jag försöka mig på att skriva ner det jag är sugen på, för att på endera fredag eller lördag bestämma mig för en produkt som jag får snacksa på till kvällen, om jag skött mig inne i veckan. Det är mitt senaste tillskott i dietplanen, en plan som förövrig funkat ganska bra hittills. Kanske gör detta att jag lär mig att handskas med godsaker. Inte på en gång, men kanske efter en tid. Jag lyckades ju faktiskt ganska bra i höstas fram till november. 

Håller tummarna att kroppen inte samlat på sig allt för mycket vätska och att jag slipper ångest imorgon. Only time will tell.

Edit! Att äta choklad den tid på kvällen är inte att föredra. Det blir nämligen lite svårt att sova med all den energi man får... Tur i oturen att det var söndagen som hägrade och inte måndagen.