sista och avslutande delen

Augusti
 
Fortsatte jobba lite till innan det var dags att börja packa alla saker som skulle med till Vasa. Hade dessutom varit och bytt lägenhet, vilket gjorde att även den gamla skulle rensas ur och städas. (Det tror jag dock att jag gjorde redan i juli, om jag inte minns fel) Nåväl.
 
- Fick veta att mamma hittat billiga flygbiljetter till Stockholm, dock först i december. Jag var inte sen med att säga; vi åker och biljetterna bokades i samma stund, hotell likaså.
- Jag berättade väldigt noggrannt hur en ångestattack med påföljande raseriutbrott kunde se ut
 
- Jämförde bilder gällande min kroppslig utveckling
 
- Flyttade in i nya lägenheten och fokuserade lite på inredning 
 
 
- Åt plättar utan ångest samt njöt över att få tillbaka livet igen i och med att skolan började. 
 
 
 
September
 
Var fortfarande lite ätstörningspåverkad gällande alkohol och struntade självvalt i att delta i årets gulisintagning. Istället gick jag loss på fruktavdelningen i affären när de hade prisfest och kånkade hem flera kilo frukt hela långa vägen hem, 3,5 kilometer närmare bestämt. Lite dumdristigt kanske men helt klart värt det.
 
- Kontrollerna till ätpoli reducerades och jag blev mer självständig, på både gott och ont. 
 
- Fyllde 20 år och hade värsta födelsedagen på länge med ångest upp till skyarna och till råge på allt var jag värdinna till min egen middagsbjudning a.k.a kalas. Ingen bra kombo om ni frågar mig, men jag är van att försöka dölja mina känslor inför andra. Det gjorde jag även här. Fasaden brast dock när alla utom mina föräldrar åkt hem. 
- Och jag lyckades, om än lite senare än den ursprungliga planen, nå mitt mål om en comeback på gymmet.
 
 
Oktober
 
- Bloggen led
 
 
- Angstade angående att hitta balans gällande maten, som så många gånger förr
- Jag introducerade Fritz för er läsare 
 
- Gick på ett mycket lyckat  #bloggträff14
 
-  Fick en inbjudan till mitt första riktiga blogg-evenemang 
 
Och började äntligen att trivas i min kropp och den storlek jag var. Acceptansen hade alltså slagit rot, börjat växa och gro. Äntligen tyckte jag. 
 
 November
 
- Jag fick berätta om mina dagar och helger i efterskott. Satt så sällan vid datorn som jag bara måste.
 
- Hade många bollar i luften och kände att  både jag och tiden inte riktigt räckte till. Hade helst av allt velat befinna mig på flera ställen samtidigt.
 
 
-  Jämförde igen, denna gång med ett år som intervall
 
 
- Gick på bloggevent. SÅ HIMLA KUL
 
 
 
- Åkte ner till Åbo, deltog i Glöggrundan och  firade lillajul i min ensamhet här i Vasa. Jag hade enorm julfeelis och gick emot mina egna principer, vilket betydde att jag julpyntade redan innan lillajul. 
 
December
 
Månade med stort D var nu här. Jag inledde mitt december med glimten i ögat, åkte iväg till Stockholm, åt hotellfrukost, for på Skanskens julmarknadl, konstaterade att Stockholm är en mycket trevligare stad på sommaren, gjorde fel på fel och fick ångest.
 
Hade privilegiet att få delta i ännu en bloggkväll, denna gång vid amaliabutiken i Nykarleby
 
 
Hade en vecka kvar i skolan efter resan, tenter skulle avverkas, jag lyckades någorlunda återvända till det acceptabla, dock inte riktigt. 
 
- Fick en fundering och ställde en fråga av er här på bloggen.  
 
 
- Åkte norrut igen för att ha jullov. Kom hem till en riktig pysselfabrik. Själv ställde jag till med en riktig bagarlada. 
 
Hade sådan oro i kroppen. Alla rutiner gick i stöpet och hölls sig borta allt för länge. Julfeelisen tröt på grund av detta och jag kände att jag tappade den gnista jag äntligen funnit. All stress och oro samt all överdriven bröd och godiskonsumtion före och under julen tog ut sin rätt och jag blev tyngre än jag varit på jävligt länge. Detta gjorde att jag helst av allt hade avbrutit julen innan den ens hade börjat, med vetskapen om att det värsta ännu återstod så att säga. Juldagen var verkligen kass. Jag hade återigen ångest upp till skyarna och hade helst av allt velat spola tillbaka tiden till slutet av november. Därför skrev jag många och långa ramsor om detta här på bloggen. Jag hävde ur mig att godis och choklad skulle bojkottas för att dagen efter ätas igen med orsaken det är ju jul. Nya mål sattes upp, både gällande kost och träning. Dietplaner skapades och påbörjades för att få sig en törn under nyåret. Efteråt var jag så led mig själv, men med den nya dietplanen i minne var jag redo att ta tag i mitt fördärv. En månad är inget i jämförelse med resten av året. 
 
Jag vakade in det nya året med nöd och näppe, helst av allt hade jag gått och lagt mig redan vid halv elva- elva snåret. Jag skulle nämligen upp på morgonskifte morgonen efter, hade väckning klockan halv sex och fick således skippa festligheterna som hade arrangerats hundrafemtio meter bort. Istället var jag hemma med familjen, åt ostbricka med choklad, salta kex, mammas rågbröd och någon enstaka pepparkaka. Skålade in nya året med äppellemonad (fy så äckligt) eftersom det kändes dumt att sätta vatten i glaset.