inledningen

fortsättnig på föregående inlägg....
 
 
Det värsta av allt är att jag vet precis vad det hela börjar med. Det är så himla frustrerande att gång på gång falla i fällan. Jag börjar bli så trött på allt detta, att se sin kropp förfalla på det här sättet och samtidigt själv vara boven i hela dramat, den som ställer till med all oreda. Det här är orskaen till varför jag så länge inte alls ville kämpa mig ur anorexin, ville inte riskera att det skulle gå och bli illa igen. Jag ville inte riskera i att hamna i exakt den situation jag är  i precis nu. Ibland känns det som om jag då redan visste hur det skulle sluta, att mista kontrollen. För det är det som händer,Jag mister kontrollen big time och har ingen påverkan i något när det då lägger igång. Jag önskar nästan att jag kunde gå tillbaka,gå tillbaka och göra om allt från början. Göra det på rätt sätt denna gång.
 
Det jag nu vet är att jag måste göra en helomvändning igen. Göra enlivsstilsförändring som faktiskt kommer att fungera i längden och som samtidigt går mot mina mål. 
 
Målen är följande:
- uppnå en sund balans i kosten
- gå ner x antal kilon för gott, men bibehålla styrkan och orken (inget benrangel igen inte)
- få bukt med beteendet på veckosluten
- bibehåll tränandet på åtminstone samma nivå, helst lite bättre
 
Åtgärderna nu är att
a) plocka bort alla livsmedel som kan trigga, som gör att suget inte går att hantera och alla produkter som med sanningshalt 100 gör att suget uppstår.
b) äta regelbundet samt hålla jämna mattider
c) äta bra råvaror och sådant som faktiskt mättar,inga tomma kalorier
d) sova ordentligt
e) vila emellan med vettig sysselsättning
f) inte stressa upp sig allt för mycket, gå sakta men säkert framåt och inte rusa in i något ohållbart
 
NU SKA HÄR SKE EN LIVSSTILSFÖRÄNDRING
1
Alisa

Oj oj vad jag känner igen beteendet du beskriver i ditt föregående inlägg. Har precis som du en bakgrund med anorexi och detdär med sunt ätbeteende är verkligen ingen lätt sak efteråt. Blev "frisk" från anorexin för 6-7år sen men har ännu idag svårt med hetsätning/socker osv. Börjar dock hitta en balans småningom men det är kämpigt, verkligen. Om du vill ha hjälp/råd är det dock bara att säga till! Är ju nästan klar PT och vet exakt vad du går genom såväl fysiskt som emotionellt så jag hjälper gärna med de råd, tips och erfarenheter (kostnadsfritt ofc) jag har angående mat och balans efter en ätstörning. Kämpa på! Kram